in

Варненският „Флотски арсенал“ с нов шеф

снимка maritime.bg

Бившият шеф на „Булярд“ Данаил Славов оглави преди броени дни военният корабостроителен завод КРЗ Терем „Флотски арсенал“

Бившият шеф на корабостроителният завод „Булярд“  Данаил Славов изненадващо оглави кораборемонтният завод “ Флотски арсенал“.към военният холдинг „Терем“ . Информацията бе потвърдена официално и със справка в Търговският регистър.

Бившият съуправител Данко Момчилов най-вероятно ще сдаде поста до дни.

Припомняме, че в началото на годината в предприятието вървяха протести  срещу идеята то да бъде слято с „Терем Провадия“. Тогава опасенията бяха ,че провадийското дружество има два милиона задължения. които вероятно ще бъдат платени от „Терем – Флотски арсенал“. Има решение варненското дружество да купи производствени халета и казарма за около 2 милиона лева, стана ясно тогава.

През март 2018 година стана ясно, че проверка на финансовото звено на държавния холдинг „Терем“ е установила източване на военния корабостроителен завод „Флотски арсенал“ е . Проверката e направена по сигнали. Източване е имало на всички нива според Министерството на отбраната (МО). Един от начините е чрез използването на посредници, за което съобщи заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков на заседанието на отбранителната комисия на парламента.

Бившият управител на „Флотски арсенал“ Георги Стойков бе в продължителен отпуск по болест.  Запознати припомнят, че почти всяко правителство се опитва да смени директора на „Флотски арсенал“, като последният такъв опит беше през 2015 г., при второто правителство на Бойко Борисов. Тогава работниците на „Терем“ излязоха на протест и управителят на дружеството Георги Стойков запази поста си след решение на Борисов.

Новият директор на Флотски арсенал, Данаил Славов е роден в гр. Варна. Завършва Технически университет – Варна със специалност „Технология и управление на транспорта“. Притежава магистърска степен със■ специалност „Експлоатация на пристанищата и флота“. Работил е в „Пристанище Варна“ ЕАД и „Поддържане чистотата на морските води“ АД. Част от екипа на групата на „Индустриален холдинг България“ АД от ноември 2012 г. след придобит контрол, над „Булпорт логистика“ АД Варна/ чийто изпълнителен директор е от 2008 г. и към . момента. От октомври 2013 г. е член на СД на „Булярд корабостроителна индустрия“ ЕАД/ а след организационна промяна от юли 2014 г. – изп. директор. От началото на 2016 г. член на СД на пристанище „Одесос ПБМ“ АД.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева