in

Как едно извинение размаза обществения фокус

снимка Ладислав Цветков

Ето, той се извини и какво се промени? Ня#Кой# Го е накарал, щото той се опъваше като магаре на мост.

Нищо чудно, докато четете това и да сдаде поста. Марешки ще понесе на гърба си неговата подкрепа за правителството и готово. Но какво ще стане с майките, ще живеят ли по-добре техните деца?
Една майка на дете родено със синдрома на Даун, днес простичко и тихичко разказа:

„Аз се оттеглих от протестите, уморих се. Нищо няма да се промени, дори и да се приеме новият закон. Всъщност аз и другите майки, ние не искаме пари. Искаме нормалност. Искаме да се отнасят с децата ни като с другите деца, да отидем на работа, да печелим достойно и да не молим държавата за пари. Искам индивидуална оценка на увреждането на детето ми. Училище с подготвени специалисти, които правят разлика в отношението към ученик със синдром на Даун и ученик с церебрална парализа“.

Простичко звучи, може би и по-лесно от бъркане в бюджета за пари.
Май изгубихме посоката, майките протестират за оставка, журналистите дебнат кога ще я подаде и фокусът се размаза. Забравихме за къде бяхме тръгнали. По-често чуваме неговото име, отколкото какво точно може да се направи и как всеки един от нас може да помогне.
Аз вече не искам оставка. Простакът няма нужда да се извинява, той просто си е такъв. Не му обръщайте внимание, неговите думи са инвалидни.

 

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Надежда Алексиева

Завършила съм фотография, имам повече от 15 години опит като фоторепортер и репортер. Обичам честната и провокираща журналистика, морето и добрите хора.