in

Плажът на „Златни пясъци“ остава в ръцете на бургаска фирма

Снимка: astralholiday

Бургаската фирма, стопанисвала плажа през последните десет години, ще продължи още 20, реши правителството днес

След проведени конкурси правителството определи „Ламс Холдинг Груп“ ООД за концесионер на морски плаж „Златни пясъци“ в община Варна. Договорите за концесии са за 20 години, съобщиха от правителствената информационна служба.

Бургаската фирма стопанисва плажа вече десет години. През 2009 правителството взе решение да избере бургаскатата компания „Ламс холдинг груп“ за концесионер на ивицата в следващите 10 години, като договорът влезе в сила от 1 януари 2010 г. Дотогава същата фирма беше наемател на плажа, тъй като е спечелила обявения преди повече от месец търг с тайно наддаване.

Концесионерът обещава близо 7 млн инвестиции за следващите 20 години

За този срок Ламс Холдинг Груп“ ООД ще направи инвестиции за подобряване на облика на морския плаж „Златни пясъци“ в размер на 6 843 532, 60 лв. с ДДС. Концесионерът се задължава да предлага за целия срок на договора за концесия цена за 1 чадър в размер на 12 лв. с ДДС и цена за брой шезлонг в размер на 12 лв. с ДДС в зоната за платени плажни принадлежности на морския плаж.

Замразяват цената на чадъра на 12 лв

Размерът на концесионното плащане за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното плащане за морските плажове и предложения от концесионера размер на отчисленията от базата за изчисляване размера на концесионното плащане (роялти) 18% или 1 926 674 лв. без ДДС.

Според проверка в Търговския регистър собственици на „Ламс холдинг груп“ са Каменка Лапчева Олег Първанов в съдружие с „Максиком трейдинг“ ЕООД.

Управителят Иван Лапчев според „Капитал“ обаче е имал и обща фирма с взривения през 2000 г. в столичен хотел бизнесмен Арташес Тер Овсепян. Регистрите сочат още, че основната дейност на „Ламс холдинг груп“ е „покупка на стоки с цел продажба в първоначален или преработен вид“.

 

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева