in ,

Варненци : Спирките в града са кошмар

снимка civi.bg

За масови случаи на псевдоремонти на спирки из Варна, ни алармираха наши читатели. Става дума за спирки в крайните варненски квартали, където съоръженията се ремонтират временно върху ръждясали конструкции със счупени стъкла.

Безобразие – ремонтират ги със счукани стъкла върху ръждясали държачи и след месец отново всичко е счупено, но не от вандали , а от некачествени ремонти, оплакаха се жители на града.

снимки facebook

Заслоните в крайните квартали са в най-окаяно положение 

Това коментираха наши читатели в сигнал за няколко такива спирки в квартал „Кайсиева градина“. Пишат се ремонти, усвояване на средства, а ние гражданите стоим на дъжда и вятъра, коментират пътници.

снимка facebook

Междувременно други жители на града се гневят от липсата на спирки по протежението на булевардите, където се ремонтират и движението тече само в едното платно. Зимата идва, започват дъждове и снегове, как ще си чакаме и без това закъсняващите заради ремонтите автобуси, гневят се пътниците. Най-ярка илюстрация на това са липсващите спирки по протежението на разкопките на булевард „Левски“, където хората чакат с часове изложени на вятър и студ директно на платното.

снимки facebook

Разбити спирки има във всички по крайни райони в града, за разлика от централните части, където повечето са обордувани с информационни табели.

2,5 млн европари се наливат в лъскави спирки с висок човекопоток 

Припомняме ви, че миналата година бе даден старта на проект по оборудването на 100 спирки във Варна с информационни табла. Новите придобивки ще бъдат осигурени благодарение на евросредства, финансиращи проекта „Интегриран Градски Транспорт на Варна – втора фаза“. Проекта следва да се реализира до две години  и ще бъдат финансирани с европейски средства в размер на над 2.5 млн. лева.

До момента в рамките на проекта „Интегриран Градски Транспорт на Варна 2012-2015“ 84 спирки на масовия градски обществен транспорт (МГОТ) са оборудвани с информационни табла за информация на пътниците в реално време. Общият брой на спирките на МГОТ по предлаганата оптимизирана транспортна схема е около 280.

Стоте спирки, които също ще се сдобият с табла, са такива, на които спират автобуси на повече от една линия и има съществен пътникопоток.

Спирките са в ръцете на концесионери, общината само проверява

Носещата конструкция трябва да е изработена от стомана, а боядисването ще трябва да е прахово в същия цвят като кутията на таблото. Съоръженията ще трябва да имат внедрена LED технология.

От общинската администрация обясняват, че спирките във Варна са отдадени на концесия от 2006-та за срок от 15 години до 2021 година. Фирмите са задължени да поддържат съоръженията, а пък Общината по всяко време може да ги проверява.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева