in

Будители-просветители води „Варна Лит“ утре във Варна

Снимка: Нова Варна

Среща на будителите-просветители във Варна организира „Международен литературен фестивал Варна Лит“ в навечерието на 1 ноември – Ден на народните будители.

Най-младият и мащабен литературен форум, провеждащ се в морската столица от две години, кани на 30 октомври от 18:30 ч. в Концертната зала на Радио Варна представители на училищата в града, на извънкласните школи и на институциите, работещи в сферата на образованието и просветата.

Специални гости на срещата ще бъдат Захари Карабашлиев – председател на СНЦ „МЛФ Варна Лит“ и номиниран за „Будител на годината 2018“, както и Делян Момчилов и Стен Дамянов – автори на книгата „Българите! Забравените постижения“, също номинирани като екип за „Будител на годината 2018“. Двамата ще направят интригуваща презентация на български постижения в областта на просветата, представени в тяхната книга.

Форумът е жест на уважение към днешните будители – учители и просветители, които са и основни съмишленици на Международен литературен фестивал „Варна Лит“ в неговата каузата – децата и грижата за тяхната грамотност.
По време на срещата екипът на сдружението-организатор на МЛФ „Варна Лит“ ще сподели с варненските просветители постигнатото в развитието на фестивала, както и плановете за неговото издание през 2019 година.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/