in

Милен Врабевски: Разграничавам се от Агенцията за българи в чужбина

Снимка: Община Варна

Една четвърт от населението на Одеса е българско, а няма българско училище. Къде са служителите от Агенцията за българи в чужбина? Категорично се разграничавам от ръководството и не желая да работя с него. 

Председателят на фондация „Българска памет“ д-р Милен Врабевски откри днес семинар с участие на български деца от страната и чужбина. На въпрос не е ли демотивиращо за сънародниците ни извън пределите на България и за всички нас, случващото се в Агенцията за българи в чужбина, председателят на фондация „Българска памет“ д-р Милен Врабевски отговори: „Аз никога не се демотивирам, както виждате тук няма представители на агенцията. За 23 семинара те са дошли само веднъж, и то да покажат какви хубави неща вършат. Категорично се разграничавам от ръководството и не желая да работя с него. Не съм им съдник, има си компетентни органи, да си свършат работата. Моята задача е да реинтегрирам българската диаспора в европейски стереотипи и стандарти, което правим с огромно желание“.

„Те нямат визия. Държат се така, като че ли не става въпрос за националното ни наследство и идеали, за хора, останали извън границите на България по независими от тях причини. Нямат политика към тях, нямат план какво да се прави за следващите 10 години, например, продължи той“.

Снимка: Нова Варна

Д-р Милен Врабевски е в Кранево, за организирания и спонсориран от него XXIII Есенен семинар под мотото “Предприемачество и високи технологии”. В него участват близо 200 българчета от Македония, Молдова, Украйна, Албания, Сърбия, както и мюсюлмани от Западните Родопи и района на Тервел.

Виртуален водещ откри днес и потопи участниците в света на виртуалната реалност, изкуствения интелект, хуманоидните роботи, 3D мапинг-а, нано сателитите и много други.
Лекторите, с които ще се срещнат младите хора в рамките на следващите 5 дни са водещи предприемачи, новатори, дигитални специалисти, творци и лидери в сферата на науките и роботиката.

Снимка: Нова Варна
Д-р Милен Врабевски е един от най-успешните български иноватори, предприемачи и лидери на мнение в наши дни, воден от мотото, че най-добрият начин да предскажеш бъдещото е да го създадеш сам. Той допълни, че е фондацията подготвя  помагало „Моята България“, което ще  представя реалната, истинска история на България до момента.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Надежда Алексиева

Завършила съм фотография, имам повече от 15 години опит като фоторепортер и репортер. Обичам честната и провокираща журналистика, морето и добрите хора.