in

Продължава събарянето на постройки в „Максуда“ (СНИМКИ)

Снимка: Facebook

Продължава събарянето на незаконни къщи във варненския квартал „Максуда“.

Днес сутринта са били бутнати още две постройки, съобщи във Facebook кметът на район „Младост“ Христо Христов.

Снимка: Facebook

Това се налага заради кръговото кръстовище, което трябва да бъде изградено и да свърже новия булевард „Васил Левски“ с улиците „Георги Пеячевич“ и Крайезерни път по ул. „Девня“.

Снимка: Facebook

За още над 20 къщи има заповеди за събаряне, работи се и по още 220 в ромската махала на „Младост“, а до момента са съборени над 100.

През април самият той обяви, че има 25 постройки със заповед за събаряне, но се чака набавянето на средства.

Снимка: Facebook

Преди няколко дни започна разчистването на незаконни и отчуждени къщи по трасето на новостроящия се булевард. Акцията предизвика недоволството на граждани, тъй като затрудни движението в района.

Припомняме Ви, че миналата есен бяха са били премахнати общо 18 бидонвили, вдигнати с подръчни средства по скатовете на дерето. Сметището на квартала, трупано с години, също е било прочистено, като от мястото са били извозени над 30 000 тона отпадъци.

Снимка: Facebook

От дълги години там  множество незаконни постройки, които нямат разрешителни за строеж, а живеещите там регулярно замърсяват с всевъзможни отпадъци преминаващия там отводнителен канал.

Булевард „Левски” е най-големият инфраструктурен проект в града, като за изграждането на новото трасе от ул. „Подвис“ до ул. „Девня“ правителството отпусна 80,5 млн. лв.

Отсечката трябваше да е готова до 15 август, но срокът се удължи, а крайната дата все още е неизвестна.

 

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.