in

17-годишна ученичка стана кмет на Варна за ден

Снимка: Мердин Берберов/ Нова Варна

Днес бяха избрани ученици и студенти, които за един ден ще заемат функциите на управляващите в Община Варна.

Идеята на кампанията “Мениджър за един ден” е,че по този начин избраните младежи ще могат да научат много за работата на различните институции реална работна среда.

Снимка: Мердин Берберов/ Нова Варна

Избраната за кмет е 17-годишната Адриана Узунова, която е ученичка в XI клас във ВТГ „Г.С.Раковски“.

Пред репортер на „Нова Варна“, Адриана каза: “ Според мен образованието трябва да е основен приоритет за Община Варна. Важно е да се създаде повече мотивация и стимул на завършващите млади хора в училищата, за да продължат обучението си именно във варненските висши учебни заведения“. Иван Портних изяви съгласие и информира, че най-много се работи върху образованието.

Снимка: Мердин Берберов/ Нова Варна

За заместник кмет по сигурността и контрола на обществения ред за 1 ден става Надежда Боянова от ПГИ „Д-р Иван Богоров“, която учи „Застрахователно и осигурително дело“. Тамира Тахтакесен, студентка от Медицинския университет във Варна е избрана за директор на дирекция „Здравоопазване“. За директор на дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ е Александър Желязков, ученик в Търговската гимназия. Директор на дирекция „Култура и духовно развитие“ е Съни Добрева, ученичка в гимназията по икономика. За директор на дирекция „Социални дейности“ избраха Десислава Христова, ученичка в гимназията по икономика. Мелинда Махмудова е днешния директор на дирекция „Спорт“, ученичка в гимназията по икономика. Директор на дирекция „Туризъм“ е Ивелина Борисова, студентка в Медицинския университет, а секретар на Община Варна е Веселина Славова, студентка в Икономическия университет – Варна.

Снимка: Мердин Берберов/ Нова Варна

На церемонията присъстваха всички директори на институциите в Общината както и много младежи, които подкрепяха своите съученици и колеги.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов