in

Коледата невъзможна

снимка facebook

В някои от големите градове в Белгия празничните декемврийски базари вече нямало да се наричат коледни, а зимни. Така щяла да се избягва асоциацията с Коледа и хората от други вероизповедания нямало да се чувстват дискриминирани.
Така, значи, не ми било Коледа, майнольо, най ми било зима.
Комунизмът се завръща? 25 декември тогава да стане простичко „зимна трапеза“ , защото Коледа е ужасяваща проява на дискриминация. И свинското трябва да бъде просто „месо“. Дядо Коледа отново става дядо Мраз, може и зимния дедо!
Да очакваме ли цялостната забрана на любимия празник на децата, да не дразним друговерците, да не ги изкушаваме да се вклинят с камион в тълпата, да не хрумне на някой от тях да пусне бомба между фойерверките.
Зевзеци вече предлагат „Октобер фест“ да се преименува на „Еким фест“!
То бива, бива, ама бивол за курбан не бива, казваше баба ми, шегува се друг под новината.
Списъкът с промените на имената и празнуването на отколешни традиции набъбва бързо. Христос Воскресе, „Благодаря, подобно“. Или „Докладваха ми вече“.

 

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

ДОКЛАДВАЙ ЗА НЕРЕДНОСТ

Публикувано от Надежда Алексиева

Завършила съм фотография, имам повече от 15 години опит като фоторепортер и репортер. Обичам честната и провокираща журналистика, морето и добрите хора.