in

С 200-годишна икона посрещаме виртуоза Маликян във Варна

Снимка: offnews

Бах, Моцарт, Джими Хендрикс, Led Zeppelin и Дейвид Бауи в авторски интерпретации ще бъдат миксирани в мега спектакъла на ексцентричния виртуоз за финала на фестивала „Варненско лято“ на 2 ноември в Двореца на културата и спорта.

Скъп емоционален подарък е подготвен за топло и по български гостоприемно приветстване на Летище Варна на Ара Маликян, който ще закрие Международния музикален фестивал „Варненско лято“ на 2 ноември в Двореца на културата и спорта. На българска земя дългоочакваният виртуоз на цигулката ще бъде посрещнат от приятели от AGBU (Общоарменски благотворителен съюз Парекордзаган), съвместно с представители на Община Варна – с 200-годишна арменска икона в специална българска обшивка, и с емблематичното за страната ни розово масло.

Музикалните шедьоври в програмата на мега спектакъла на виртуоза вече са известни. За своите нетърпеливи почитатели Ара Маликян е подготвил калейдоскоп от обичани мелодии, пресъздадени в неговия оригинален стил – ще прозвучат теми от Бах, Моцарт, Вивалди и Паганини. В „Невероятната история на една цигулка“. публиката ще различи в ярките изпълнения теми на Джими Хендрикс, сюблимния „Кашмир“ на Led Zeppelin, хитове на Дейвид Бауи, теми от филма „Криминале“ и алтърнатив мотиви на Radiohead – цяла палитра от епохи, стилове и въздействия. Ара ще ни разкаже много свои истории, като с Con mucha nata пресъздава своята приказка и откровено разкрива как е съчинил своята лична история за произхода на цигулката си. Друга мелодия от спектакъла – Vale de Kairo е посветена на фамилната линия дядо, баща и син. Интересни и провокативни ще бъдат подбраните за този концерт произведения, в цялостната концепция на мега спектакъл от звук и светлина, еуфория и музика.

Ара Маликян е повлиян от широк обхват на въздействия, които е попивал през годините в своя пъстър свят от националности и култури. Спектакълът ще поведе меломаните през богатия и екзотичен полъх на ливанската музика, през арменските му корени, през индийски, еврейски и арабски ритми, а класиката ще бъде представена изненадващо съвременно и екзалтиращо .

„Невероятната история на една цигулка“ е 25-тият албум на изключително популярния по света Ара Маликян. Тя е емоционален и личен разказ, който връща спомена за създадения в Модена инструмент, напоен със спомени от родния му Ливан, с поучителни истории от дядо му, със силата на арменските му корени и класически цигулкови теми, издържали изпита на времето.

Мега концертът „Невероятната история на една цигулка“ е първи гастрол на Ара Маликян във Варна.

 

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/