in

Зов за помощ: Да помогнем на бебе Марая

снимка helpkarma

Благотворителен базар в подкрепа на бебе Марая се организира днес във Варна. Необходими са още 60 хиляди лева за спешна операция. До момента са събрани 440 000 лева.

Марая е с вродена аномалия-атрезия на жлъчни пътища и липса на жлъчен мехур. Единственото лечение е трансплантация на черен дроб в чужбина.

Сподлено от нейните родители във фейсбук:

Здравейте! Ние сме едни много разтревожени родители на едно малко пракрасно момиченце, което е само на 2 месеца. Казваме се Пламен Кръстев и Анита Георгиева от град Ловеч. След раждането на дъщеря ни преди 2 месеца всичко беше наред, до момента в който преди около месец се установи че не й минава жълтеницата. От нашата болница беше препратена към Окръжна болница в гр. Плевен, а от там след 1 седмица неуспешни лечения и повлияване на жълтеницата и към гр. София към единствената детска педиатрична клиника проф. Иван Митев за престой от още 2 седмици. Там се установи след множество изследвания,скенери,и всевъзможни медикаментозни опити за лечение, че се е родила с много рядка вродена аномалия-атрезия на жлъчните пътища и липса на жлъчен мехур-което води до единственото лечение, а именно на скъпоструваща трансплантация на черен дроб в чужбина от порядъка на 250000-300000 лв. Още по-лошото в случая, е че нямаме много време на разположение и трябва да съберем сумата до Нова година,защото черния й дроб поради невъзможността да отделя натрупващите се жлъчни сокове и билиарубин ще образува цироза което води до фатален край… За нас е непосилна такава сума и от 10 дена(след като научихме диагнозата) почнахме да търсим помощ от фирми, хора и организации за набиране на средствата… Все още сме в процес на чакане на оферти от чужди клиники,но при пристигането им веднага ще ви уведомим за тях.Нека дадем шанс на това мъниче за живот и дано се отзовете на молбата ни и да се разпространи нейния случай .Открита е дарителска сметка: УниКредит Булбанк IBAN: BG83UNCR70001523369899 BIC: UNCRBGSF Титуляр: Марая Пламенова Кръстева Както и регистрация в онлайн платформата за дарения и помощ: https://helpkarma.com/campaign/dari-shans-za-jivot-na-bebe-maraia-186 БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ на весеки отзовал се-за нас значи много!!!

Сръчни ръчички от цялата страна, създадоха и изпратиха „Коледни вълшебства”. Любезните ни домакини от „Фестивален и конгресен център” – Варна и „Фермерски пазар – Варна” ни предоставиха възможност и място да подредим дарените предмети, съобщават организаторите. От ВАС, мили приятели, очакваме да ни посетите, да дарите средства за СПЕШНАТА ОПЕРАЦИЯ на нашето малко геройче и да си приберете частица любов, която да топли душите ВИ, в Коледната нощ и да ВИ напомня, че имате големи сърца!

Акцията е днес на 04.11.2018г. на Фермерския пазар, пред входа на ФКЦ-Варна в часовете между 11:00 и 18:00.

 

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/