Извънредно: Разбиха печатница за фалшиви долари край Варна(СНИМКИ/ВИДEО)

снимка МВР
снимка МВР

Печатница, крита в гараж на къща в местността Евксиноград край Варна, бълвала фалшиви щатски долари.

Това съобщи директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов след операция на антимафиотите и спецпрокуратурата в началото на ноември. Информацията бе разпространена от  пресцентъра на МВР.

Разследващите са открили почти готови 1,3 млн. щатски долара. Задържани били трима души. на които били повдигнати обвинения за престъпна група за производство на неистински парични знаци и за документни престъпления.

снимки МВР

 

Мастилото на банкнотите имитирало магнитно мастило, което правело парите с високо качество. Фалшивите долари трудно били разпознавани, дори от банкомат или преброяващо устройство, каза наблюдаващият прокурор по делото Евгения Деянова.
Банкнотите се печатали с машина “Хайделберг, изобщо не се е чувал шум от нея наоколо, посочи Спиридонов и добави, че все още се установява дали тези пари са били разпространявани.

снимки МВР

Бандата е действала от март 2017 г. до сега. Задържаните печатали парите не всеки ден, а от време на време, за да не бъдат заподозрени, че вършат нещо престъпно.

снимка МВР

Шефът на ГДБОП каза още, че бандата била разкрита, след като допуснала грешката да получава през куриерски фирми материалите за производството на фалшивите банкноти. У групата са били намерени и служебни знаци на МВР, Морската администрация и други институции. За сега от прокуратурата не знаят за какво са били използвани те.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Тестват рефлексите на кандидат-шофьорите по нов начин

Снимка: Архив

Пишман шофьорка от Варна се заби в дърво