in ,

Варненка с приз от престижно състезание в Лисабон

снимка blitz.bg

Варненка е първата българка, която печели престижна награда от световен конкурс по флористика, провел се през септември в столицата на Португалия – Лисабон

Икономист по образование, творец по душа, Марина Ръкова се завърна от оспорваната надпревара зад граница с трета награда. В конкурсът варненката мери сили със 17 дизайнери на цветя от десет страни, сред които специалисти от Испания, Италия, Франция, Узбекистан, Молдова, Грузия и Португалия.

Конкурсът се провел на няколко етапа, в много емоционална и творческа атмосфера. Поставените задачи били истинско изпитание и провокация за фантазията и уменията на участниците. На първо място се класира флористката от Португалия, на второ от Русия, а Марина си поделя третото място с дизайнерка от Грузия, пише varna24.

Събитието се организира от португалския клон на Международната асоциация на флоралните дизайнери. Марина смята, че флористиката е изкуство, което може да се изучава като отделна специалност в нашите училища, но до момента е пренебрегвано.

 

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/