in

Има ли пилот в самолета?

Работата не е на добре. Японски пилот бе арестуван на британското летище Хийтроу, с алкохол в кръвта деветократно надхвърлящ допустимото количество. 50 минути преди да поеме кормилото на самолета. Представяте ли си?

Тези до педантичност възпитани японци, спазващи традиции от столетия дори в забързания 21-ви век, и те я подкараха през просото. Нацията, която се кланя сутрин на шефа и на боговете, не хвърля и обелка от семка на улицата, мирише цъфнали вишни като за световно, работи като за световно… Страната, в която и 1 минута се счита за сериозно закъснение, в която самоубийството заради честта е практика, страната на многобройните учтивости, страната, която рециклира всички отпадъци, до един.

Е, убиват масово акули, страдат от самота и липса на място под слънцето, но никой не е съвършен. Пардон, Той е само един.

Даа, светът върви накриво. Европа се напълни с мюсюлмани, преименуват базарите от „Коледни“ на „зимни“, да няма дискриминация, Турция иска да влиза в ЕС, ледниците се топят, пчелите изчезват, европейците все по-рядко се множат, ромите искат да осиновяват бели деца, Америка си избра Тръмп, въобще…. на къде сме тръгнали?!

На този фон нашенските кражби, неспазване на правилата за всичко, изглеждат като детска грешка в очите на Вселената.

Всякакви валери-симеоновци, неправилно спечелени обществени поръчки, пияни шофьори, пияни майки, подмятащи голо бебе, ми се виждат бял кахър. Щом еталонът за дисциплина сгазва лука, какво остава за първично непослушните.

 

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Надежда Алексиева

Завършила съм фотография, имам повече от 15 години опит като фоторепортер и репортер. Обичам честната и провокираща журналистика, морето и добрите хора.