in

Хванали фалшификаторите във Варна през куриерски фирми

снимки МВР

Фалшификаторите на пари използвали куриерски фирми за доставка на материали в печатницата си край Евксиноград

ГДБОП посъветва фалшификаторите на пари да не използват куриерски фирми за доставка на материалите. Поводът стана разбита печатница за пари във Варна, която отпечатала над милион щатски долара. Грешката на фалшификаторите обаче била, че ползвали именно куриерски фирми за доставка на материали и така били проследени от разследващите, уточни шефът на ГДБОП ст. ком. Ивайло Спиридонов. От прокуратурата съобщиха и за 13 задържани българи за трафик на културно-исторически ценности, информира Дарик.

1 350 000 фалшиви щатски долара бяха иззети при акция на прокуратурата и ГДБОП във Варна в петък. Задържани са общо трима души, които вече са оставени за постоянно в ареста. Директорът на ГДБОП ст. ком. Ивайло Спиридонов разкри подробности около акцията: „Това, което позволи да се стигне до тези лица, е, че допускаха няколко грешки. Едната от тях беше, че с помощта на куриерски фирми пристигаха част от материалите, които са необходими за производството на тези фалшиви документи и фалшиви долари“.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/