in

Какво строят до Юнашкия салон (ВИДЕО)

снимка Нова Варна

 

Пространството около Юнашкия салон във Варна ще бъде облагородено и превърнато в зона за отдих, според предварителните планове. Проектът трябва да е готов през март догодина, но има вероятност облагородяването да приключи до края на 2018 година, според плановете на Общината. 

Ремонтът, който ще преобрази мястото на грозните бараки в района, започна през август. Според предварителните планове, то трябва да е готово през март, но преди дни от Общината коментираха, че е много вероятно пространството да бъде готово до края на 2018.

Теренът е с обща площ 913 кв. м и включва пространството между бул. „Христо Ботев”, ул. „Бачо Киро” и ул. „Русе”.

Нови пейки и фонтан

Предвижда се мястото да се облагороди и да се превърне в място за почивка с пейки и приятна среда. Мястото ще е продължение на парка, който обгражда Драматичния театър. Средствата за дейностите са предвидени в общинския бюджет.

Четири тераси, свързани с рампи

Проектът предвижда изграждане на четири тераси, които ще бъдат свързани помежду си със стъпала и рампи, озеленяване и паркова мебел. Ще бъде изграден и нов фонтан. Новата инфраструктура е съобразена с потребностите на хората с увреждания.

Зелена  ограда от пълзящи растения

По източната граница на имота е предвидено озеленяване с пълзящи растения, които да прикрият съществуващата оградна стена на съседния имот. Ще бъдат монтирани метални кошчета за боклук и осветителни тела, съобщиха от общинската дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“.

Припомняме, че процедурата за облагородяване на пространството около Юнашкия салон стартира през октомври 2017. Началото бе дадено със съгласуване на идейния проект с Експертния съвет по устройство на територията.

 

 

Видео Мердин Берберов, „Нова Варна“

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева