in

Омбудсман на релси

снимка btv

Голям пиар кипи от вчера по родните пътища. От автобуси и влакове се леят проценти одобрение.

Скоро очакваме и по велоалеите екологични пиар акции.

Общественият защитник Мая Манолова тръгна сред народа с обществен транспорт. За да натрие носа на държавата или по-скоро на Владислав Горанов, който й отне НСО колата, заради рестрикции в бюджета. Същият онзи бюджет, от който от джоба на данъкоплатеца изтичат 12 млн годишно за охрана на почетния председател на ДПС.  Но млъкни, сърце!

Костинбродската фурия пък взе да прави мобилни приемни и да се къпе в народната любов на колела и релси. Така че вместо да й извади очите, държавата й изписа веждите.

Всъщност, кола предложи да й подари и „работодателят“, както сам се нарече, Слави Трифонов. Който не пропуска момент да забие по някой крив гвоздей в ковчега на ГЕРБ, и да демонстрира топлите си (неслучайно) чувства към Манолова.

Е, тя, като обществен защитник, скромно отхвърли Трифоновния дар. И обясни, че не й е нужна, от както е преоткрила удоволствието на мръсните купета и потните седалки. И опашките от жалбоподатели пред тях.

Любопитен е фактът обаче, че според информация от сайта на омбудсмана бюджета на органа е над 3 млн лв за 2018 година. Пак според официална информация 56 са служителите, а 3 са служебните коли на разположение.

Интересното е, че вероятно от правителството са слепи за мечешката услуга, която сториха на напористата дама. Както и за факта, че от известно време именно тя разби на пух и прах и без това ниския рейтинг на кабинета Борисов 3.  И с подобни подаръци се очаква съвсем скоро да се вози не на влак, а на совалка в космоса.

 

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева