Варненец стана посланик на добра воля за дигитални технологии на България

the mayour.eu
the mayour.eu

Създателят на Webit Пламен Русев е новият посланик на добра воля на България в сферата на дигиталните технологии

Той встъпи в новата си длъжност на официална церемония в Министерството на външните работи вчера, 5 ноември. Неговата задача като посланик на добра воля е да използва широките си контакти и влияние в цял свят, за да помага на технологичното развитие не само у нас, но и навън. Нещо, което той със своите познания и качества отдавна прави чрез технологичните конференции Webit. Той бе удостоен със сертификат за посланик на добра воля на дипломатическата служба на Република България за периода 2018-2020г.

Сертификатът му бе връчен за „безвъзмездното популяризиране на България и принос за изграждането на репутацията й в дигиталната и техническа област“.

„Министерството на външните работи приветства цялостната дейност на д-р Русев както в международен, така и в национален план – каза заместник-министър Стоянов на церемонията. – Бих искал да подчертая градивната сила на предприемаческия дух на Пламен Русев като пионер и основател на глобалните събития Webit. Форумът вече 10 години изпраща ясно послание към света, че страната ни е добро място за инвестиции. Популяризирането на България като цифров, технологически и аутсорсинг център за Централна и Източна Европа допринася за образа й като модерно развиваща се държава на международната сцена“.

Заместник-министър Стоянов поздрави Русев за големия успех, при който е преминал тазгодишният форум Webit Festival Europe, който бе водещо събитие в програмата на Българското председателство на Съвета на ЕС в областта на цифровите технологии.

Роденият във Варна Пламен Русев е инвеститор и предприемач със световен отпечатък. Неговите инвестиции са в технологични компании в областите дигитално здравеопазване, финанси, блокчейн и електронни спортове. Сред ко-инвеститорите му в различни компании са световни имена като Марк Кюбан и Аштън Кътчър.

Като изпълнителен председател на Фондация Webit и член на борда на директорите на Endeavor Bulgaria, той е сред филантропите на България, работещи в посока развитие на предприемаческата и иновативната екосистеми и налагане на страната ни като лидер в региона и Европа.

Webit е причина позитивни новини от България да бъдат отразявани в редица световни медии. Webit е повод за световните лидери и създателите на дигиталното бъдеще от 110 държави да кацат в София за европейското издание на Фестивала, а в последствие да се връщат и да инвестират и откриват развойни центрове в страната.

Пламен Русев е докторант на Медицински Университет “Проф. Д-р П. Стоянов”, Магистър по Математика и Информатика от Софийския Университет, Св. Климент Охридски, Бакалавър по Маркетинг и Мениджмънт от Икономически Университет Варна и с редица специализации по цял свят. Той е носител на титлата “Доктор Хонорис Кауза” на Варненския свободен университет.

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarnaСтани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.

Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.

Подкрепи благотворителна кауза

За реклама: https://novavarna.net/реклама

Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

снимка Нова Варна

До две седмици пускат мостовите съоръжения на “Левски”(СНИМКИ)

снимка delta house

Пак отлагат откриването на новия мол във Варна (СНИМКИ)