in

До две седмици пускат мостовите съоръжения на „Левски“(СНИМКИ)

снимка Нова Варна

Новоизграждащият се бул.”Левски” ще бъде изцяло готов напролет. Това обяви в интервю за Дарик зам.-кметът на Варна инж. Христо Иванов, чийто ресор е инфраструктурата.

Той добави, че до 10-15 дни ще бъдат пуснати за движение в пълния си габарит мостовите съоръжения на кръстовищата на „Левски” с булевардите „Владислав” и „Сливница”, като се изчаква да приключи тестването на бетона около фугите.

снимка Нова Варна

Движението на пешеходците над булевард „Левски” ще става по мостовите съоръжения, като по локалните платна ще има пешеходни пътеки.

снимка Нова Варна

Получилото се забавяне в градежа на новия булевард е заради отчуждителните процедури. Към днешна всички къщи по трасето на булеварда са съборени и се работи активно и по изграждането на мостовото съоръжение на бул.”Цар Освободител”.

По мащабния проект за изграждане на бул.”Левски” се работи усърдно. Към момента изпълнението на строителните работи е над 70 процента, посочи инж. Иванов.

Улица „Капитан Райчо” ще остане прекъсната от новия булевард. Мост над „Левски” обаче ще свързва улиците „Кракра” и „Свобода”, като от „Колелото” до бул.”Левски” ще има ново трасе. Предстоят отчуждителните процедури, като изграждането ще започне догодина.

снимки Мердин Берберов, „Нова Варна“

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/