in

Пак отлагат откриването на новия мол във Варна (СНИМКИ)

снимка delta house

Откриването на мол „Делта Планет“ във Варна отново се измести за пролетта на 2019 година, съобщава сайта на сръбската компания инвеститор „Делта Холдинг“.

снимка delta house

Първоначалните планове на сръбските  „Делта Холдинг“ и българските им партньори – Петър Дудоленски, Ангел Ангелов и Александър Минов, бяха търговския център да бъде отворен през май 2018 г. Това заяви публично един от инвеститорите в проекта – Петър Дудоленски. Малко по-късно датата бе сменена за края на годината. Сега се оказва, че пусковият срок отново е отложен за пролетта на следващата година. От снимките с днешна дата обаче е видно, че строителството е почти на финала си.

снимка Нова Варна

 

Миналата година ситуираната в Белград компания „Делта холдинг“, контролирана от предприемача Мирослав Мишкович, придоби 50% от фирмата-собственик на недовършения обект във Варна /със старо име „Галерия Варна“/.

През септември 2017 г. „Делта Холдинг“ съобщи, че е финализирал придобиването на 50% от шопинг мол а във Варна. Цената на сделката не стана ясна, а единствено бе съобщено, че инвестицията в обекта се оценява на 120 млн. евро. Сръбската Dеltа Rеаl Еѕtаtе е част от холдинга Delta на събрина Мирослав Мишкович.

Във Варна той стана известен с покупката през 2009 г. на варненската верига супермаркети „Пикадили“ през групата си „Делта макси“. Няколко години по-късно я продаде на белгийската Delhaize Group. През юни 2014 г. веригата отново смени собствеността си и за кратко стана притежание на „АП март“ на Ангел Ангелов (част от групата „Градус“) и Петър Дудоленски. В началото на март. т.г. „Пикадили“ бе обявена във фалит.

снимка Нова Варна

В портфолиото на сръбският „Делта Холдинг“ пък са хотел „ИнтерКонтинентал“-Любляна в словенската столица и както и най-големия шопинг-мол в Босна и Херцеговина. Както и мол „Делта сити“ в Белград. Групата стартира изграждането на мол „Делта Планет“ в район „Аутокоманда“ в Белград, както и на луксозния комплекс Delta Centre в сръбската столица, който ще включва х-л „ИнтерКонтинентал“, търговски и офис площи.

снимка Нова Варна

Новият варненски мол се намира до кръстовището на булевардите „Сливница“ и „Република“. Проектът беше представен за първи път през 2007 г. – като инвестиция на GTC и бизнесмена Тони Икономов. През 2015 г. едноличен собственик на сградата стана българската компания „АП Инвестмънтс“, която имаше планове да я довърши и да смени предназначението на част от площите – от мол в болница. След придобиването от сръбската компания и АП инвестмънт плановете се промениха и през 2017 година обектът бе рестартиран.

Броят на търговските обекти в „Делта Планет“-Варна ще бъде между 160 и 180, ще има и кинокомплекс с 12 зали. Отдаваемата търговска площ на мола ще е 40 000 кв. м, паркоместата – 1350. Планът е да се донесат нови световноизвестни модни марки, а специална атракция ще бъде покривната зелена градина с изглед към Варна и Черно море, което ще направи имота уникален в околността.

снимки Мердин Берберов, „Нова Варна“

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева