in

Варна се вдига на протести срещу високите цени

снимка facebook

Варненци се самоорганизират в социалните мрежи и ще протестират срещу високите цени на горивата, вдигането на данъците за старите автомобили, както и в подкрепа на майките на деца с увреждания

Пореден протест против високите цени на горивата се организира във Варна този уикенд. Той ще се проведе в събота, 10 ноември, а като сборен пункт организаторите посочват паркинга на „Метро“, където се очаква в 13 часа да се присъединят всички, които подкрепят инициативния комитет от граждани. Подобен протест, но със сравнително малъйк интерес се проведе преди две седмици пак там.

Съобщението за масови протести в цялата страна се разпространява в социалните мрежи, интересното е обаче, че групата за протеста временно е недостъпна в момента. Едната от групите, организатори се нарича „На България й писна!“.

Идеятна е автопротестът да тръгне от „Метро“ и да продължи с шествие до Община Варна, а гражданите без автомобили могат да дойдат направо там в 14.30 часа пред сградата на общинския билдинг.

Според варненци, самоорганизиращи се за протеста, той против високите цени на горивата, в подкрепа на майките на деца с увреждания, както и срещу вдигането на данъците на автомобилите. Вече е поискано и разрешение от Общината, каквото преди две седмици нямаше, уточняват организаторите.

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева