В Търговския регистър си раздали 700 хил. лв. бонуси, въпреки срива

Снимка архив
Снимка архив

В Агенцията по вписвания са раздадени значителни бонуси, и то точно за месеците, когато Търговският регистър се срина и не работеше близо 20 дни.

През октомври са били разпределени 700 хиляди лева “допълнителни възнаграждения за постигнати резултати” за месеците юли, август и септември, съобщава в. “Сега”, като цитира свои източници. От пресслужбата на ведомството потвърждават, че служителите са били поощрени, но отказват да съобщят с какви суми. В звеното работят около 600 души.

Според информацията на вестника, четирима софийски директори са поделили сума от 20 000 лева. Надолу по веригата различни служители са получили по над 2000 лева.

Поощрени са и шефовете на отдели, които носят пряка отговорност за блокирането на Търговския регистър.

Най-малко са получили хората, които обслужват офисите на регистъра в провинцията – по под 700 лева. Те изразили недоволство от този факт, защото били най-пряко подложени на недоволството от обслужваните граждани.

Решението за парични премии се взема лично от директора на Агенцията, според Наредбата за заплатите. В случая това е новоназначената директорка Габриела Козарева.

На въпрос на изданието на какво основание са раздадени бонусите, отговорът на агенцията е, че на чиновниците им се полагат по принцип.

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Снимката е илюстративна

9 г. затвор за опит за братоубийство

Снимка: Община Варна

Милен Врабевски с публична лекция във Варна