in

Арестуваха най-богатия македонец

Снимка: slobodenpecat.mk

Най-богатият македонски гражданин Орце Камчев тази нощ беше задържан от Специалната прокуратура, предаде БГНЕС.

Срещу Камчев е наложена мярката „задържане под стража за 30 дни“ поради организирането на „престъпна група с цел измами, пране на пари и злоупотреба със служебното положение“. Освен Камчев в ареста за един месец отиват и най-влизките му сътрудници – Ненад Йосифович, Тодор Мирчевски, Цветан Панделески и Зорица Арсовска.

Около 3.30 часа българско време Камчев бе отведен в следствения арест „Шутка“ в македонската столица.

Вчера сутринта служители на Специалната прокуратура влязоха в централата на „Орка холдинг“, която е собственост на Орце Камчев. В спецакцията участваха и представители на Дирекцията за борба с организираната престъпност и корупцията към МВР.

На 13 април тази година от македонското външно министерство съобщиха, че е постъпило искане от София Камчев да бъде назначен за почетен консул, но до този момент няма одобрение от страна на правителството в Скопие.

Камчев е собственик и акционер в множество компании. До февруари 2017 година той бе един от собствениците на „МПМ“ – фалиралата медийна компания, която се разследва от Специалната прокуратура като най-големия дарител на предизборната кампания на ВМРО-ДПМНЕ за местните избори през 2013 година с 252 843 евра. Тогава партията се ръководеше от Никола Груевски.

През 2016 г. Forbes определи 46-годишният Орце Камчев като най-богатия македонски гражданин.

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.