in

Варненци се обединиха: С клаксони и знамена срещу високите цени на горивата (СНИМКИ/ВИДЕО)

Снимка: Facebook

След неуспешния опит за протест преди две седмици днес варненци се обединиха и надуха клаксони срещу високите цени на горивата.

Стотици шофьори негодуваха не само срещу високите цени на горивата, но и в подкрепа на майките на деца с увреждания, както и срещу вдигането на данъците на автомобилите.

Снимка: Facebook

Сборният пункт на протестиращите бе паркингът на „Метро”. От него шествието тръгна и премина по бул. „Владислав Варненчик”, съпровождано от полицейски автомобил.

С развети знамена и надути клаксони протестиращите в автошествието, сред които имаше и мотористи, изразиха своето недоволство, но събраха както положителни, така и негативни коментари в социалните мрежи.

Снимка: Facebook

Въпреки че този път организаторите се бяха погрижили да вземат разрешение от Общината, събралите се коли блокираха булевард  „Мария Луиза” и булевард „Владислав Варненчик”.

Снимка: Facebook

„Всичко това рефлектира пак върху гражданите. Градът да е блокиран освен през седмицата, но и в почивните дни”, възмущава се варненка.

Демонстрацията продължи пред сградата на Община Варна, където в 14.30 граждани се събраха на мирен протест.

Снимка: Facebook

Около 17.00 ч. се очаква да приключи двубоят между отборите на „Черно море“ и „Левски“, а притеснени шофьори вече прогнозират нови пътни блокади в центъра на града.

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.