in

Голямо военноморско учение започва в Черно море

Военноморско българо-румънско противоминно учение „Посейдон“ започва в Бургас.

То ще продължи до 17 ноември, съобщиха от пресцентъра на военноморските ни сили.

Учението е планирано и ще се ръководи съгласно стандартите и процедурите на НАТО. Провежда се в териториалното море и прилежащата зона на Република България, в полигони, които са обявени своевременно.

„Посейдон 2018“ е насочено към усъвършенстване на нивото на подготовката на личния състав от ВМС по планиране и провеждане на противоминни действия в коалиционен формат. Участие в учението ще вземат фрегата „Смели“, минния ловец „Цибър“, базовия миночистач „Прибой“, рейдовите миночистачи „Капитан-лейтенант Кирил Минков“, „Капитан-лейтенант Евстати Винаров“, хидрограните катери „Контраадмирал Сава Иванов“ и „Капитан I ранг Борис Рогев“ от военноморските сили на Република България, миночистача „D.Nicolescu“ от Румънските ВМС, противоминен кораб „Evropi“ от гръцките ВМС както и корабите от състава на Втората постоянна противоминна група на НАТО (SNMCMG 2) в Средиземно море.

В групата освен българския минен ловец „Цибър“ участват следните кораби: флагманът FGS „Rhein“ от германските ВМС, испанският противоминен кораб SPS „Turia“, и турският противоминен кораб TCG „Erdemli“.

На 10 ноември от 13 до 15 часа в района на Морска гара – Бургас корабите, участващи в учението ще бъдат отворени за посещение от граждани и гости на града.

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.