in

Елвис получава президентски медал посмъртно

Легендарният певец Елвис Пресли ще бъде почетен посмъртно с американския Президентски медал на свободата на церемония на 16 ноември, съобщи Контактмюзик.

Покойният певец ще бъде отличен, защото е „олицетворил американската култура за милиони обожаващи го фенове по света“, както и за службата му в американската армия.

„Елвис съчета госпел, кънтри, ритъм енд блус и създаде собствено звучене. Той продаде повече от милиард плочи. Елвис също служи в американската армия, като прие призовката въпреки славата си. По-късно участва в 31 филма, привлече рекордно голяма публика на концертите си… спечели три награди „Грами“. Той остана американска икона четири десетилетия след смъртта си“ – гласи разпространеното съобщение на Белия дом.

Президентският медал на свободата е най-високото американско гражданско отличие. Той се присъжда за „особени заслуги към сигурността или националните интереси, световния мир или културата и други значими обществени или частни начинания“.

Елвис Пресли е едва третият музикант, който получава Президентският медал на свободата посмъртно, след като Роналд Рейгън почете с него Мередит Уилсън и Каунт Бейси след смъртта им.

На церемонията на 16 ноември ще бъдат отличени още седем души, сред които спортисти, върховен съдия и спонсор на републиканците.

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/