in

Марешки и Ковачки, ще има ли ново патриотично обединение?

От три независими източника „Нова Варна“ научи, че са пред финал преговорите за ново обeдинение в политическият живот на България между структурите на Веселин Марешки „ВОЛЯ“ и свързваните с бизнесмена Христо Ковачки, остатъци от вече залезли партии.

Новото обединение е свързано с не до там стара, но и много болна за обществото тема – „ИКОНОМИЧЕСКИ ПАТРИОТИЗЪМ“. Общата допирна точка е очевидна. В предходни опити за създаване на политически проекти бизнесмена Ковачки, на няколко пъти се пробва да изведе „ИКОНОМИЧЕСКИЯТ ПАТРИОТИЗЪМ“ като рецепта за успеха, но тога в движение „Напред“ и последвалата го политическа партия „Лидер“ претърпяха поетапен крах. Последващите опити за влизане в политическото пространство с БДЦ, сложиха и последният гвоздей в ковчега на идеята. В същото време обаче бизнесмена Марешки успя много умело да се възползва от създалата се ситуация с горивата преди няколко години и успя успешно да наложи своят проект „ВОЛЯ“.
Дали новото обединение ще е само са предстоящите европейски избори или за един по-голям проект и в двата случая, това е явна алтернатива на традиционите патриотични обединения и партии. С оглед на нарастващото напрежение, двамата бизнесмени могат да предложат политики, които директно ще повлияят положително на джоба на обедняващият българин или ще бъдат разпознати като поредните олигарси, които се пробват да оскубят българина, ще разберем. В същото време това може да се окаже изкючително полезно за властта и тя да разпознае новият си патриотичен партньор.

И в двата случея недоволството на хората нараства и все някой ще се пробва да се възползва от него под новата форма на модерният консерватизъм.

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Георги Костов

Георги Костов е предприемач, иноватор, експерт по европейски проекти, информационни технологии и активен общественик. В миналото е бил участник в политиката.При създаването на проекта Нова Варна взима активно участие и остава почетен член на екипа от редактори. Активно се занимава с подпомагане на младите хора и иновативни проекти.