in

Протестиращите дадоха една седмица ултиматум на правителството

Снимка: pronewsdobrich.bg

Организаторът на протеста Александър Стамболийски даде срок от 1 седмица исканията на хората да бъдат изпълнени, в противен случай ще се иска оставката на кабинета.

Протести в цяла България срещу високите цени на горивата, „Гражданска отговорност” и данъците на автомобилите. Шофьори от над 30 града излизат с колите си, за да изразят недоволството си. На много места се очакват блокади, затруднения в придвижването и задръствания.

Стотици автомобили в Благоевград се събраха на паркинга пред Югозападния университет и поеха на автошествие, което се очаква да блокира главен път Е-79. Хората протестират не само срещу поскъпването на горивата, те настояват да се отмени законопроектът за „Гражданска отговорност“, да се преразгледа данъкът върху превозните средства, както и заплатите на висшите държавни служители и народните представители да се обвържат с минималната работна заплата.

Организаторът на протеста Александър Стамболийски даде срок от 1 седмица исканията на хората да бъдат изпълнени, в противен случай ще се иска оставката на кабинета. Той призна, че не вижда алтернатива сред нито една политическа партия у нас и не изключи вариант у нас да бъде създаден нов проект, който да обедини всички млади и недоволни българи.

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/