in ,

Варненски студент направи проект за уникален кораб 4 в 1

снимка Светослав Георгиев

Автор на уникалният проект е Светослав Георгиев, студент четвърти курс от Висше военноморско училище „Н.Й.Вапцаров“ Варна.

Уникален проект на кораб четири в едно е направил варненски студент. Четвъртокурсникът от Морско училище, Светослав Георгиев се свърза с „Нова Варна“, за да представи успешно обикалящият вече света проект на плавателен съд. Това е проект на Учебен кораб. Той е бил представен в Барселона, в края на миналия месец на Международната асамблея на морските университети, където е бил посрещнат от публиката много добре. Корабът е интересен с това, че съчетава в себе си общо 4 типа други кораба и има възможност да обучава до 200 студенти в техните професионални направления.

снимка Светослав Георгиев

Оборудван е с най-съвременните технологии за управление, безопасност и обучение на кадетите, като например втори мостик, радио-локационен център, звездна зала за 50 души, две лекционни зали, работилници за механиците и още много други.

До сега не е правен подобен проект, още по-малко и от студент. Консултанти на проекта са инженери от университета, както и българският посланик в Международната морска организация, която обяви, че практическата подготовка на бъдещите морски кадри е един от основните проблеми в световен мащаб.

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева