in

Вицепрезидентът във Варна: Държавата може да регулира цените на горивата

Държавата има възможности и може да регулира цените на горивата. Това заяви във Варна вицепрезидентът Илияна Йотова.

„От една страна е цената на петрола в международен мащаб. Но от друга страна държавата може да подпомага и своите граждани. Това може да бъде национална политика, без да се счита за държавна помощ, за да не попадаме под ударите на Европейската комисия и без да се счита за нарушение на принципа за конкуренция”, изтъкна вицепрезидентът, цитиран от Дарик.

Дали протестите в момента ще доведат до криза както през 2013 г. зависи от това колко бързо и колко адекватно се взимат решения от страна на изпълнителната и законодателната власт, смята Йотова. По думите й, увеличението на данъка за по-старите автомобили е едно от многото за джоба на българина.

„В следващите дни имаме второ четене на бюджета. За мен основният закон на държавата, най-важният след Конституцията, е това как ще изглежда бюджета ни за 2019 година. Ако там тези процеси са регулирани, мисля, че българските граждани могат да бъдат спокойни.

Ако пак този бюджет е бюджет, който не залага нито промени, нито по някакъв начин се опитва да регулира неравенствата и бедността в България, протести ще има”, коментира вицепрезидентът.

В морската столица Илияна Йотова проведе среща-разговор с чуждестранни студенти от български произход, които учат във варненски университети. Събитието под надслов „Перспективи за развитие с българска диплома” е първото от поредица срещи, които вицепрезидентът планира със студенти в страната.

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/