in

Екзотични японски барабанисти с концерт във Варна утре

снимка bnr.bg

Легендарните японски барабанисти „Ямато“ ще учат 50 варненски деца да свирят на тайко барабани, след което ще застанат на една сцена с тях за съвместно изпълнение.

Всичко това ще се случи на довечера от 18,30 ч. в Grand Mall Varna, ниво 2. Децата ще се докоснат до „Ямато“ напълно безплатно, като в работилницата „Усети пулса на #Тайко барабана“ ще се включат първите 50 записали се малчугани.

Японската група пристига във Варна за първи път, като ще представи своя нов спектакъл „The Challengers“. Концертът ще се състои на 13 ноември (вторник) от 19,00 ч. в зала „Конгресна“ на ДКС. С посещението си у нас „Ямато“ завършват своето европейско турне.

Групата на японските барабанисти Ямато е създадена през 1993 г., когато дебютира на фестивала в Тойчи, Кашихара-ши в областта Нара с оригиналната композиция на създателя на състава Маса Огава „Hyu-ga (Изгрев)“. Оттогава са изминали 25 години. Досега японските барабанисти Ямато са свирили в 54 държави по света в над 3500 спектакъла и пред 6 милиона зрители. Техните изпълнения винаги са се радвали на отлични отзиви от публика и критика; през годините славата им се разпространява лавинообразно на длъж и шир, а британските медии нарекоха техния звук „Музиката на тялото“.

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/