in

Луд екшън във Варна: Полицаи гонят джигит с БМВ, той блъска патрулка

Снимка: Илюстративна

Екшън като на кино се е разиграл миналата нощ на крайзерния път. Полицейски коли гонят БМВ със заподозрени лица, бегълците блъскат една от патрулките, после се опитват да избутат друга от пътя и накрая са заловени в село Езерово.

Гонката започва след като мъж на 26 г. отказва да спре на един от контролно-пропускателните пунктове, разположени из града през уикенда заради специализирана полицейска операция за превенция на престъпността. Водачът на „ВМВ“ оказва съпротива, бяга от проверка и провокира преследване. Полицейска патрулка започва да гони автомобила, а водачът му на няколко пъти създава умишлено опасни ситуации на пътя, не спира и продължава своето движение, преминавайки през село Тополи. При излизане от селото. «БМВ»-то успява да блъсне служебен полицейски автомобил.

„Категоричният отказ на мъжа, който е зад волана на преследвания автомобил, да се съобрази с полицейските разпореждания и поредният опит за избутване на служебен автомобил от пътя, принуждават полицейските служители да използват помощни средства“, съобщават от полицията без да уточняват как точно в крайна сметка автомобилът-беглец е спрян. Това става близо до село Езерово.

При задържането двете лица, които са в „БМВ“-то, се заключват и оказват съпротива на органите на реда. Двамата са добре известни на МВР – 26-годишният шофьор никога не е бил правоспособен водач и е криминално проявен за множество деяния. Спътникът му е непълнолетен.

По случая има образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. При гонката яма пострадали граждани или служители на органите на реда, уточняват от полицията.

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/