in

Продадоха яке на Джако за 300 000 долара

Яке на Майкъл Джексън бе продадено на търг в Ню Йорк за близо 300 000 долара, съобщава Reuters. То е израбатено специално за първото самостоятелно турне на Краля на попа.

Цената на сценичното облекло надхвърли три пъти първоначалните очаквания на аукционната къща Julien’s Auctions, която организира наддаването.

Черното яке, подписано лично от Майкъл Джексън със сив перманентен маркер на гърба, е носено от него по време на турнето Bad от 1987 до 1989 г. То е един от култовите аксесоари на звездата, заедно с червено-черното кожено яке от клипа на Thriller, което бе продадено за 1.8 милиона долара през 2011 г.

Вещите на Майкъл Джексън се превърнаха в едни от най-търсените колекционерски предмети след внезапната му кончина през 2009 г. Той почина на 50-годишна възраст в Лос Анджелис след употребата на свръхдоза приспивателни.

Якето от турнето Bad бе продадено от тексаския бизнесмен Милтън Верет заедно с още 100 експоната от неговата рокендрол колекция. На аукциона, който бе организиран под името The Icons & Idols: Rock-N-Roll, бяха предложени и електрически китари, принадлежали на музиканти, като Боб Дилън, Пол Макартни, Ерик Клептън и Боно.

Китарата, на която Принс е свирил по време на последното си сценично изпълнение през 2016 г, бе продадена за 156 хиляди долара, а мотоциклетното кожено яке, което той носи във филма Purple Rain от 1984 г., събра сумата от 37 хиляди долара.

Част от постъпленията от аукциона ще отидат за фондацията MusicCares, която e част от американската звукозаписна академия Grammy и осигурява здравни и социални услуги за нуждаещи се музиканти.

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/