in

Четвърти ден протести във Варна

снимка facebook

Четвърти ден продължават протестите във Варна. Днес обаче организатор на протеста се оказа местен интернет сайт, близък до варненски общински съветник. Според предварителната информация протестът е в 18.30 часа пред Катедралата, от където ще започне шествие в посока АМ „Хемус“ и вероятно отново блокада на Аспарухов мост.

Разликата е, че организаторът на протестите е местен интернет сайт, по неофициална информация, близък до лидера на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов, който беше вчера едно от основните лица на протестното шествие във Варна.

Именно неговото присъствие като общински съветник и действащ политик подразни много от присъстващите , които държат протеста да остане граждански, а не политически. Организаторите приканват всички будни граждани да се присъединят към шествието. „Нека Варна покаже на цяла България, че няма да търпим да ни мачкат!“, апелират те.

Интересното обаче е, че самоорганизиращите се варненци снощи коментираха протестът да се разцепи на няколко лъча и те да блокират движението в целия град. Както вече стана ясно, протестите са срещу високите цени на горивата и ниския стандарт на живот. В първите протести недоволството бе насочено срещу поскъпването на горивата, застраховката „Гражданска отговорност“ и покачването на данъка за стари автомобили. По-късно те прерастнаха в протести с искането на „Оставка“ на цялото правителство.

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева