in

Започнаха да чистят канали и дерета

Започват да чистят дерета и канали във Варна, това е част от есенно-зимната кампания.

Отводнителни канали, дерета, канавки и водостоци ще се чистят поетапно във Варна, съобщиха от пресцентъра на Общината. Дейностите ще продължат до края на февруари 2019 г.

Общо 53 участъка са обхванати в кампанията, включваща следните дейности: почистване и транспортиране на смесени битови и биоразградими отпадъци, на изкопни земни маси, наноси и отпадъци от канализационни системи, премахване на паразитна растителност, отсичане на дървета и резитба на храсти.

До момента са обработени различни участъци по районите. В „Аспарухово“ са приключени дейностите по отводнителни канавки на ул. „Орел“ и на южния пътен възел по ул. „Н. Будители“, в дерето по ул. „Горна студена“.

В район „Младост“ се почиства Елпромското дере, а в „Приморски“ се работи в Кемер дере, дерето на сп. „Заимов“, Франга дере, Кокарджа дере и Домус дере.

Приключено е почистването на канавка, започваща от сп. „Заимов“ до к.к. „Слънчев ден“, както и на деретата край Златни пясъци и успоредното на пътя за с. Каменар.

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Надежда Алексиева

Завършила съм фотография, имам повече от 15 години опит като фоторепортер и репортер. Обичам честната и провокираща журналистика, морето и добрите хора.