in

„Иновационен лагер“ учи младите на финансова грамотност

Конкурс „Иновационен лагер“ в рамките на Световната седмица на предприемачеството се организира във Варна. Тази година се провежда от 12 до 18 ноември.

Целта на глобалната инициатива, е да вдъхнови младите хора да изследват потенциала си и да се развиват чрез иновации, въображение и творческа мисъл; да насърчи предприемачите да мислят глобално, превръщайки идеите си в реалност.

През 2017 г. в Седмицата участваха над 170 държави и близо 25 милиона души от цял свят.

У нас в 150 училища бяха организирани иновационни лагери и открити уроци, в които се включиха близо 7000 ученици.

Съвместните ни инициативи с партньорски училища в рамките на Световната седмица на предприемачеството имат за цел да покажат на обществото как младите хора придобиват финансова грамотност и развиват предприемачески умения.

Организатор е Варненска търговска гимназия „Георги Стойков Раковски“, ще се включат и ученици от Професионална гимназия по електротехника, Професионална гимназия по текстил и моден дизайн, Професионална техническа гимназия, ПГГСД “Н. Хайтов”, Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“, Варненска морска гимназия „Св. Н. Чудотворец“. Стартът е днес в 9 ч.

                                                                *******

Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/