Добри, който ограби родния си баща, ще лежи 3 години зад решетките

Ефективни присъди за грабеж получиха 29-годишният Добри Ст. и съучастникът му – 40-годишният Иван С.

Добри, който участва в грабежа над родния си баща, ще търпи наказание 3 години и 4 месеца, а съучастникът му Иван – 4 години лишаване от свобода, като режимът за изтърпяване и на двете наказания е строг.

Малко след полунощ на 9 юни тази година в Белослав Добри и Иван решили да ограбят бащата на Добри, който спял в съседна стая. Синът имал информация, че баща му разполага с пари. Знаел също, че всяка вечер лягал да спи с дреха, в който си държал спестените средства.
Преди да нахлуят в стаята на нарочения за жертва мъж, двамата изгасили осветлението, блъснали вратата и влезли маскирани в стаята на Т.Б. Иван притиснал мъжа в леглото, а синът претърсил джобовете на баща си. Намерил портфейла, взел го и напуснали стаята на ограбения, който успял да разпознае маскирания Иван.

Бързо поделили плячката – 2580 лева. Още същата нощ парите проиграли в игрална зала във Варна. На сутринта Добри бил задържан. 40-годишният Иван успял да напусне България. Обявен е на общодържавно издирване. На 17 септември тази година – три месеца след грабежа, издирваният е бил засечен да влиза в страната през ГКПП – Дунав мост.

Иван С. е осъждан 16 пъти за тежки умишлени престъпления. С богато съдебно минало е и синът на ограбения мъж Добри Ст.

От 2580 лева, взети със сила от Т.Б., до момента са възстановени едва 43 лева.

 

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Автор: Надежда Алексиева

Завършила съм фотография, имам повече от 15 години опит като фоторепортер и репортер. Обичам честната и провокираща журналистика, морето и добрите хора.

Снимката е илюстративна.

Баба даде 32 000 лв. на мним полицай

Мамо, мамо, “мафия” държава ли е?