Довечера избират “Кмет на годината”

kmeta.bg
kmeta.bg

Варненският градоначалник Иван Портних е финалист в категориите “Кмет на гражданите” и “Спорт и младежки политики”

Стотици хиляди българи се включиха в гласуването на престижния национален конкурс „Кмет на годината“, а на официална церемония тази вечер предстои да станат ясни победителите.

Кметовете, събрали най-голяма подкрепа в 10-те категории на конкурса, ще бъдат отличени на церемония “Кмет на годината 2018” днес, четвъртък, от 18:00 часа в НДК. Тя ще бъде излъчена в ефира на БНТ1 от 23:15 часа.

Оспорваната онлайн надпревара на платформата kmetnagodinata.bg стартира на 22 октомври. Гласуването се проведе на два етапа, които приключиха на 13 ноември. В първия етап хората гласуват за всички 265 кметовете в 10 категории до 4 ноември включително. Вторият етап на гласуването започна на 5 ноември 2018 г. и завърши на 13-и.

Победители ще бъдат отличени в категориите: „Кмет на годината“, “Паркове и екотранспорт”, “Туризъм, култура, фестивали и традиции”, “Иновации в образование”, “Спорт и младежки политики”, “Инвестиции и работни места”,”Ин витро програми”, “Smart City”, “Видеонаблюдение и сигурност” и “Кмет на гражданите”.

Авторитетната надпревара с онлайн гласуване се организира за шеста поредна година от единствената медия у нас, която следи работата на всичките 265 общини в България – Порталът на българските общини Kmeta.bg. Стотици хиляди граждани дават оценка на работата на кметовете си и така насърчават местните администрации да разработват повече проекти, за да превърнат градовете в удобно и по-привлекателно място за живеене.

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Снимка: Бивол

Съдът реши, че журналистът на “Биволъ” е арестуван незаконно

снимка Киномания

Вижте кои са хитовете на “Киномания” 2018 във Варна