in

Ако търсите работа в морската индустрия, вижте къде да отидете

Снимката е илюстративна

Възможностите за работа в четири сектора на морската индустрия – морски транспорт, круизен туризъм, морски аквакултури и добив на нефт и природен газ от морето, ще представят във Варна.

Ден на сините кариери ще се проведе в Юнашкия салон във Варна утре между 10 и 16 ч.,съобщиха организаторите. В рамките му професионалисти от страната и чужбина ще представят пред ученици, студенти, млади специалисти и временно безработни възможностите за работа в четири сектора на морската индустрия – морски транспорт (корабоплаване, пристанища, корабостроене и кораборемонт), круизен туризъм, морски аквакултури и добив на нефт и природен газ от морето. Според стратегията на ЕС „Син растеж“ те се идентифицират като най-важни, с най-голям потенциал за региона на Източното Средиземноморие и Черно море.

Участниците, сред които и студенти и преподаватели от Морския университет в Констанца, ще имат възможност да се запознаят с предложенията на образователни институции и квалификационни центрове за обучение по специалности и програми, свързани със „сините сектори“, да се срещнат и проведат разговори с представители на фирми, търсещи кадри.

Събитието е част от европейския проект „Център за сини кариери в Източно Средиземноморие и Черно море” (МЕНТОР) и се организира от Морски клъстър България със съдействието на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“, Техническия университет и Колежа по туризъм във Варна.

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Надежда Алексиева

Завършила съм фотография, имам повече от 15 години опит като фоторепортер и репортер. Обичам честната и провокираща журналистика, морето и добрите хора.