in

50 км гирлянди светват до дни във Варна (СНИМКИ)

снимка Нова Варна

Общо 46 светещи обекта ще грейнат до дни в морската столица, тази година са прибавени и нови елементи

Около 1900 тематични елемента – свещи, камбанки, елхички, снежинки, звездички, както и 50 000 метра светещи гирлянди ще греят по улиците на Варна. Светещите елементи са разположени по булевардите „Мария Луиза“, „Вл. Варненчик“, „Осми Приморски полк“, „Сливница“, „Хр. Ботев“, „Хр. Смирненски“, „Княз Борис І“, ул. „Ген. Колев“, на площад „Независимост“, площад „Съединение“ и градинката до Икономическия техникум.

снимка Нова Варна

Украса има и в петте района на града и в селата. Светещи пана са поставени на сградите на Драматичния театър, Варненския окръжен съд и Община Варна.

снимка Нова Варна

4 млн.лв. без ДДС влага Oбщина Варна за „Техническа поддръжка, ремонтно-възстановителни работи и изграждане на ефектно, архитектурно осветление и коледна украса на територията на града.  Това е сумата, заложена в обществена поръчка за периода до 2021 година. Тази година има прибавени нови елементи към украсата.  Предишната украса е закупена през 2014 година на стойност близо 2 млн лв.

снимка Нова Варна

Общо 46 обекта с изградено ефектно и архитектурно осветление има на територията на община Варна, от които 33 със статут на културна ценност.

снимки Мердин Берберов, Нова Варна

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева