Двама на съд във Варна за грабеж

На съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна са предадени 22-годишният Атанас И. и съучастникът му – 25-годишният Радослав Ст., за грабеж на пари и вещи на техен познат на стойност 571 лева, извършен със сила и заплашване и с намерението да ги присвоят.

Двамата подсъдими ще отговарят за престъпление по член 198, ал. 1 от НК като съизвършители, което се наказва с лишаване от свобода от 3 до 10 години. Това съобщават от пресцентъра на Апелативната прокуратура.

Подсъдимият Атанас и пострадалият свидетел Ц.И. се познавали от няколко години. 22-годишният Атанас обаче таял в себе си желание да си отмъсти на своя познат, който преди години го оставил да се прибере пеш от село Дъбравино до село Пчелник. Заради старата случка подсъдимият замислил отмъщение и предложил на други свои познати да го набият и да го сплашат.

На 1 септември 2016 г. Атанас заедно с подсъдимия Радослав нанесли побой над нарочения за жертва. После решили и да го ограбят. Взели със сила мобилния му телефон, претърсили дрехите му, заплашили да го заколят и след като претършували и автомобила му, намерили и взели 265 лева, две дебитни карти, личните му документи и други вещи. Стойността на ограбените вещи на пострадалия по съдебно-оценителната експертиза възлиза общо на 571 лева.

И двамата подсъдими са осъждани, като Радослав е действал в изпитателния срок на предходно осъждане. Районната прокуратура във Варна им е наложила забрана да напускат пределите на Република България. Част от щетите, нанесени на пострадалия, са възстановени.

Предстои делото срещу Атанас И. и Радослав Ст. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

снимка Нова Варна

Стоян Радев и Веселина Михалкова: Театърът е съдба (ВИДЕО)

снимка facebook

И във Варна паднаха първите снежинки