Извънредно: Валери Симеонов подаде оставка!

Кадър: NOVA
Кадър: NOVA

Вицепремиерът Валери Симеонов подаде оставка, съобщи самият той преди минути. След близо месец протести на майките на деца с увреждания, вицепремиерът реши да се оттегли от поста си. Мотивът му е “медийната кампания” срещу него

Причините са продължаващата медийна кампания, особено в последните два дни. Тя вече поставя акцент не върху моята личност, а и върху народни представители от НФСБ. Пак по същия начин, с частично публикуване на изказване и ваденето от контекста. Давам си сметка, че става въпрос за медийна кампания, от която се възпозлват определени политически сили. Тази кампания удря върху авторитета на правителството и се превръща в пречка за нормалното функциониране на сегашното управление. Не става въпрос само за моята личност и за партията на която съм ръководител, а и за управлението на България”. каза той.

“Не мога да си позволява да тежа на това управление като воденичен камък, създавайки условия за протести. Това е причината да си подам оставката”, заяви Симеонов.

Не ми е детската мечта да бъда вицепремиер, просто трябваше да бъда гарант на това управление”, каза още той.

 

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Снимка: Pixabay

Плъхове засичат биоритми и откриват рак

Снимка: fakti.bg

Куче чака 80 дни загиналата си в катастрофа стопанка (Видео)