Куче чака 80 дни загиналата си в катастрофа стопанка (Видео)

Снимка: fakti.bg
Снимка: fakti.bg

Предано куче, което скърби от 80 дни за убитата си в пътен инцидент стопанка точно на мястото на фаталната катастрофа, докосна сърцата на милиони хора по цял свят, съобщава Daily Mail.

Историята на осиротелия пес напомня за легендарния Хачико, който се превръща в символ на кучешката вярност, победила смъртта, пише fakti.bg.

Според публикации в китайски медии кучето стояло на лобното място на стопанката си на шосе в гр. Хох Хот в провинция Вътрешна Монголия от 21 август насам. Не се знае дали е било участник в пътнотранспортното произшествие, или просто е станало свидетел на трагедията, но винаги заставало точно там, където жената загинала.

За 80 дни преданото куче се превърнало в част от пейзажа, с която шофьорите свикнали. Всички знаели за него и с наближаване на участъка намалявали, за да не го сгазят.

“Минаха почти три месеца, а кучето е винаги там, независимо дали пече слънце, или вали дъжд”, разказва таксиметровият шофьор Гуо Цинхуа. Според него живеещи наблизо хора се опитали да отведат песа от опасното място, за да не пострада, но той бягал при всеки опит да бъде приближен. Отказвал храна и странял при всеки опит за сприятеляване.

Местната благотворителна организация Blue Hada се опитва да открие семейството на загиналата стопанка, за да осигури дом за кучето. Преди няколко дни доброволци най-сетне успели да го приберат в приют, за да не последва съдбата на стопанката си.

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Кадър: NOVA

Извънредно: Валери Симеонов подаде оставка!

Снимка: johnlennon.com

Марк Чапман се борил със себе си да не убива Ленън