Марк Чапман се борил със себе си да не убива Ленън

Снимка: johnlennon.com
Снимка: johnlennon.com

Преди да натисне спусъка и да сложи край на живота на иконата на поп музиката Джон Ленън преди близо 38 години, неговият убиец водел борба със себе си какво да направи и дори се молел да се откаже от осъществяването на плана си, пише “24 часа”.

В края на краищата надделяло желанието му да спечели популярност убивайки един от най-известните хора в света. Това заявил 63-годишният Марк Дейвид Чапман на 22 август, когато поредната му молба за освобождаване бе отхвърлена. “Бях стигнал твърде далеч в осъществяването на плана си”, поясни той.
На 8 декември 1980 г. бившият  бийтъл напуснал нюйоркския си апартамент и се упътил към
звукозаписно студио, когато бил спрян, за да постави автографа си върху албум, който носел Чапман. По онова време Чапман е 25-годишен, с пълна фигура и носи очила. ’Тогава си помислих “Имаш албума и подписа му върху него, просто се върни у дома”, но нямаше как да го направя”, отбеляза той.
Когато Ленън се върнал у дома в Манхатън по-късно вечерта  Чапман го чакал и го застрелял с 38-калибров пистолет пред съпругата му Йоко Оно. Убийството му шокира музикалния свят и едно цяло поколение, израсло с Бийтълманията, и града, в който британският музикант се бе установил.

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Снимка: fakti.bg

Куче чака 80 дни загиналата си в катастрофа стопанка (Видео)

Снимка: 10te.bg

Селин Дион в зловеща реклама за джендър детски дрехи