in

Радев покани на среща Борисов, той прие

Снимка: glasove.com

Радев за протестите: „Протестите са закономерни и основателни, никой закон не ги забранява.

Президентът Румен Радев покани премиера Бойко Борисов на среща, за да си представи неговата визия за справяне с корупцията. Така държавният глава отговори на критиката на министър-председателя защо е приел БСП, а не приема депутатите от ГЕРБ. Радев допълни, че има разлика между визия и закон, научаваме от bTV.

„Г-жа Нинова пожела да ме запознае с „Визията за България“. Аз съм готов да приема Борисов, да ми представи визията за справяне с корупцията по високите етажи на властта, прекратяване на катастрофалния срив на инвестициите и догонването на държавите от Централна и Източна Европа, които се откъснаха икономически далеч преди нас”, каза президентът.

Румен Радев коментира пред медията какво решение трябва да се търси за създалата се ситуация в страната.

„Проблем има и той е дълбок. Решение трябва да се търси от парламента. Президентът не може да иска оставки на когото и да е. Но в тази ситуация, аз винаги ще бъда на страната на гражданите. Те виждат,  че не са приоритет на управлението и виждат, че действията на властта и управлението е да не загуби властта, с която са се сраснали. Всяка власт, независимо дали сегашната или следващата – ще трябва да разбере, че не може да управлява по досегашния начин. Българите ще търсят правата си”, заяви Румен Радев.

На въпрос дали Радев е подстрекател на протестите, президентът отговори „Протестите са закономерни и основателни, никой закон не забранява протестите. Тези въпроси са ирелевантни“.

„Опариха се управляващите от Истанбулската конвенция и се лутат как да определят своята позиция. Досега те открито навън не са изразявали твърда българска позиция. Проблемът е глобален . Позиция според мен трябва до има, но предлаганите текстове не работят в наш интерес, защото има клаузи, които поставят на риск суверенитета”, така държавният глава коментира Пакта за миграция.

„Кой е казвал, че България е блато. Казал съм, че трябва да се измъкне от блатото в лекцията и вие, като журналисти трябва да предавате правилно какво съм казал, иначе стоите на страната на фалшивите новини”, посочи Радев.

Президентът обяви, че не е запознат с петицията на протестиращи да се обяви извънредно положение в държавата и добави, че това е смешно.

 

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/