in

Чернокопът е хитът на рибния пазар във Варна (СНИМКИ)

снимка Нова Варна

Цените на борсата паднаха заради добрия улов, коментират масово търговци

Една от най-продаваните риби по щандовете на Рибната борса във Варна се оказа дребният чернокоп. С малко повече късмет за около 5 лв./кг може да се намери вкусната риба.

снимка Нова Варна

Според търговците това е една от най-търсените риби – дребните се продават 6-7 лв, а едрите вървят за 8 – 10 лв./кг. Неговият по-едър вариант, леферът удря едни от най-високите цени по борсите.

Деликатесната риба стига до цени от 25 лв за килограм. Паламудът върви по 8 лв килограма. Карагьозът е около 12 лв, дребната, но изключително вкусна сардина е на 3,50 лв. Барбунът пък се търгува на цена около 6 лв./кг.

снимка Нова Варна

Сафридът започва от 6 и на места стига до 4 лв в зависимост от големината му. Най-често ще го намерите по 5 лева, а най-дребният сафрид се продава като хамсията, която е 3 лева килограма, колкото върви и едрата трицона.

снимка Нова Варна

Цацата е 2 лева, пресният и много вкусен хариб също поевтиня от 5 на 4 лв., а барбуна свали цената от 6 на 5 лева. Пресният лаврак е по 9 лв./кг.

По деликатесните продукти по щандовете са скаридите и лангустините, които вървят на левче за 100 грама, раците са по 12 лв килограм, малкият калкан е на 20 лв килограма. По-едрите варианти на най-търсената дънна риба стигат до 25 лв килограма.

снимка Нова Варна

С десет лева по-скъпо пък върви друг морски деликатес – морската лястовица. Прясна скумрия от Гърция е 10 лв./кг., а замразената от Норвегия, е петачка. Готов осолен паламуд се предлага по 10 лв

снимка Нова Варна

Снимки Мердин Берберов, „Нова Варна“

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева