in

200 бегачи събира Черноморския маратон край Варна

снимка irun.bg

Надпреварата, която е за непрофесионалисти, включва три дистанции – 7, 16 и 33км, като стартът на най-дългата ще бъде даден точно в 10:00 часа от Камчия. Финалът и на трите дистанции е в кв. Галата.

Около 200 състезатели от цялата страна се очаква да се включат в третото издание на Черноморски маратон, който ще се проведе тази неделя (18 ноември) край Варна.

Надпреварата, която е за непрофесионалисти, включва три дистанции – 7, 16 и 33км, като стартът на най-дългата ще бъде даден точно в 10:00 часа от Камчия. Финалът и на трите дистанции е в кв. Галата.

Трасетата, по които ще бягат участниците, са уникално съчетание от гора, море и панорами, съобщиха организаторите от iRun.bg. То съчетава гледки от две от най-красивите черноморски местности – Лиман и Ракитник! Невероятна морска панорама за голяма част от маршрута, супер разнообразни терени – черни горски пътища, около 15% асфалтови отсечки, плажен пясък, катерене по каменист терен, затрудняващ каменист плажен терен и др.

Състезаващите се в най-дългата дистанция, освен дължината от 33км, ще трябва да преодолеят и 800 метра сумарна положителна денивелация (изкачване), а времето в което ще трябва да се вместят е 4 часа. Стартът на дългата дистанция е в Камчия, а финалът за всички дистанции – кв.Галата. Допълнителните къса и средна дистанция ще имат своите отделни стартови позиции по трасето, финиширайки на същото място.

Предварителните записвания, които бяха с отстъпка в цената, вече приключиха. Ако сте от тези, които са пропуснали да го направят, ще имате възможността непосредствено преди състезанието. За всички състезатели са осигурени подкрепителни пунктове с храна и напитки, грамоти, рекламни сувенири, както и участие в томбола с десетки награди. Победителите при мъжете и жените ще си тръгнат с медали.

Над 25 доброволци ще обезпечат надпреварата.

За участниците без собствен транспорт е осигурен и автобус, който ще тръгне точно в 8 часа в неделя от стоянката на такситата пред Катедралата. Желаещите да използват транспорта е необходимо да бъдат на място в 7:50 часа.

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева