in

Осми ден варненци протестират – искат оставката на правителството

Снимка: Мердин Берберов, Нова Варна

Осмият ден на протести във Варна изкара на улицата около 40-50 души.

Недоволстващите блокираха за кратко кръстовището пред Община Варна, предаде репортер на „Нова Варна“.

Въпреки хвърлената оставка на вицепремиера Валери Симеонов, гражданите настояват за смяна на цялото правителството, продължават борбата срещу високите цени на горивата и затвърждават подкрепа си към майките на деца с увреждания.

От Общината протестното шествие вече традиционно тръгна по бул. „Мария Луиза“ към Катедралата, където се беше събрала друга група недоволстващи.

Във Facebook бяха създадени събития за два протеста. Единият, със сборен пункт Община Варна, а другият – Катедралата. Като организатор на първия е посочено името Ани Михайлова, а на втория – Ивайло Петков.

В неделя (18 ноември) протестът продължава. в 14.00 пред сградата на местната администрация. Преди това се предвижда и автошествие, което ще започне в 13.00 от паркинга на „Метро“.

Междувременно в още няколко български града се проведоха паралелни протести.

Около 100 шофьори протестираха днес в Лом с колите си и блокираха за около час изходите от града.

Шофьорите обясниха, че протестът не е само срещу високите цени на горивата, а основно срещу поскъпването на живота, бедността и корупцията в България. Около обяд протестиращите направиха шествие с автомобилите си по улици в Лом, като спираха пред бензиностанции на големи вериги и блокираха работата им за по няколко минути.

Протестът в Лом е трети пореден за тази седмица, след като такъв имаше миналата неделя и в четвъртък, отбелязва БТА.

На пореден протест срещу високите цени на горивата и ниския стандарт на живот излязоха и шуменци днес.

Протестиращите обиколиха няколко бензиностанции в града, където зареждаха автомобилите си с гориво за жълти стотинки.

Около 50-60 протестиращи се събраха за пореден път пред зала „Арена Шумен“, където заявиха, че искат да живеят по-добре: „Излязохме заради децата си. Искам да живеят по-добър живот. Нищо, че Валери си подаде оставката, то е ясна работата“, каза един от протестиращите, цитиран от БНР.

Протестното мотошествие във Велико Търново пък бе отменено, съобщи неговият организатор Ваня Димова. Причината е подадената оставка на вицепремиера Валери Симеонов.

                                                           *******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.