in

Днес е Световният ден на тоалетната

В съответствие с програмата за устойчиво развитие, ООН обявява 19 ноември за Световен ден на тоалетната. Целта е повишаване осведомеността на хората по света по проблемите свързани с канализация и хигиенни условия и за необходимостта те да бъдат решени.

Днес 892 милиона души продължават да облекчават естествените си нужди на открито. Това води сериозни последствия за околната среда и тяхното здраве, пише nationalgeographic.bg. Замърсените води, които по-късно консумират, причиняват заболявания като диария. Те са причина за смъртта на 361 000 деца на възраст под 5 години, на годишна база.

Концепцията за отпадъците не е присъща за природата. В природата, след края на жизнения си цикъл, ресурсите естествено се рециклират и запазват баланса. Според предложение на ООН от 2018 г., в някои случаи е достатъчно да се възпроизведат тези естествени цикли, за да се намери решение на някои от най-важните проблеми, свързани със санитарната защита в някои части на света.

Природата зове и ние трябва да чуем. Затова Фондация We Are Water се присъединява към кампанията „Когато природата зове, имаме нужда от тоалетна“. Фондацията организира конференция за обсъждане и представяне на решения за канализация, които работят в хармония с околната среда и дават възможност на общности да управляват отпадъците си с наличните ресурси.

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/