in

Ефективни трикове за отстраняване на неудобството от нови обувки

pretty Businesswoman sitting on a chair massaging her foot

Сещате ли се за онзи момент, когато новите обувки започват да ви убиват още при първото ходене. С неудовлетворение откривате, че вече закупеният от вас чифт, ви е леко малък. Какво да правите?

Има решение и на този проблем и това са някои малки и ефективни трикчета да направим обувката удобна или пък да я разширим.

Първата хитринка може и да сте я чували – торбичка/пакетче с лед. Това е метод, който е добил популярност и се изразява в следното: Взимате една торбичка и я пълните с вода, след което внимателно я поставяте в обувката. След като се уверите, че тя хубаво се е разляла по цялата ѝ форма, я слагате във фризера. Там водата замръзва, разширява се и след като я извадите след ден или два, обувката ще има друга форма.

Понякога новите обувки ни стягат съвсем малко и ни е ясно, че е достатъчно те да бъдат една идея по-широки. Тогава е достатъчно да обуем един чифт по-дебели чорапи или пък два един върху друг и да сложим крака в обувката. Станете, поразходете се в този вид няколко минути в стаята. Този трик може да прилагате още 2-3 дни и обувката ще се отпусне точно толкова, колкото ви трябва.

Понякога новата обувка протрива крака в задната му част и причинява ранички и пришки. Ако усещате, че и вашият нов чифт ви причинява такъв дискомфорт, побързайте да приложите следващият ни съвет. Намажете зоната, в която чувствате протриване с рол-он/ дезодорант-стик, който има свойството да омекоти и предпази кожата ви.

Друг често срещан проблем при дамите и любителките на обувки на високи плаформи и  токчета, особено в топлия сезон, е приплъзването на стъпалото по обувката. Кракът се затопля и изпотява от високите температури и започва да причинява неописуемо неудобство при ходене. Много добър метод тук е да напръскате малко лак за коса в обувката. Не прекалявайте, а просто минете с една струя навсякъде. Кракът залепва и ще почувствате огромната разлика.

Това са нашите съвети при обичани проблеми с нови обувки. Не се колебайте да ги пробвате и споделите с приятели.

Източник: https://kapere.com

 

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/